İnovasyon

Bugün ki yazımızda dünyada ve Türkiye'de hizmetten üretime, uygun iş modeliyle büyüyen şirketlerin, tüm dünyada yükselmesine neden olduğu yaklaşım olan "inovasyon"'dan bahsedeceğiz.eTA modeli de Borusan Lojistik’in inovatif hizmet üreten...

İnovasyon

Bugün ki yazımızda dünyada ve Türkiye'de hizmetten üretime, uygun iş modeliyle büyüyen şirketlerin, tüm dünyada yükselmesine neden olduğu yaklaşım olan "inovasyon"'dan bahsedeceğiz.
eTA modeli de Borusan Lojistik’in inovatif hizmet üreten yaklaşımı neticesinde KOBİ’lerin ihtiyaçlarını çözmek ve aynı zamanda kamyoncu esnafının içinde bulunduğu dar boğaza alternatif geliştirmek amacıyla geliştirilmiştir.
İnovasyon, yeni ve değişik bir şey yapmak anlamında da kullanılan bu kelimenin Türkçe’deki karşılığını “yenilenme” olarak söyleyebiliriz. Yeni fikirler geliştirmek, ihtiyaçlara cevap vermek, çözümler bulmak ya da daha önce çözülmemiş sorunları çözmek amacı ile ortaya fikirler koymak ve bu fikirleri uygulama sürecine inovasyon diyoruz.
Bugün artık inovasyon, şirketlerin sürdürülebilirliğinin garantisi haline gelmiştir.  Bunun farkında olan şirketler ise çoktan harekete geçmiş durumda. Şirketler inovasyon sayesinde faaliyet gösterdikleri alanlarda yeni ve yaratıcı iş modelleriyle daha fazla büyümeyi ve rekabet gücünü arttırmayı hedeflerler. Hizmetlerini ve yöntemlerini sürekli olarak geliştirirler ve yenilerler. Bu gelişmeler ve yenilenmeler de birer inovasyondur. İnovasyon, yeni fikirlerin ticari bir yarara dönüştürülmesini sağlayarak iş imkanı sunan uzun bir süreci kapsar. Öncelikle yeni ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması gerekir ardından ise ortaya çıkan bu fikirlerin ticarileştirilmesi süreci başlar.
Var olan bir problemi çözen akılcı ve yaratıcı inovasyonlar hayatımızı kolaylaştırmakta. Her geçen gün bir yenisi ile karşılaştığımız inovasyonlar şaşırtmaya ve girişimci ruhlu insanlara ilham vermeye devam edecek.