Kamyon Evidir Kamyoncunun…

Bitmek bilmeyen yollar, günlerce çıkılan yolculuklar kamyonu, kamyoncunun evi gibi yapar. Radyoda müziği karşısında eşinin, çocuğunun resmi olmasa bitmez bu yollar. Her kamyonun içindeki aksesuarlar farklıdır. Onun zevkini, onun dünyasını...

Kamyon Evidir Kamyoncunun…
Bitmek bilmeyen yollar, günlerce çıkılan yolculuklar kamyonu, kamyoncunun evi gibi yapar. Radyoda müziği karşısında eşinin, çocuğunun resmi olmasa bitmez bu yollar. Her kamyonun içindeki aksesuarlar farklıdır. Onun zevkini, onun dünyasını yansıtır.
kamyon_sus_etaHadi şimdi memleketimizin kamyoncusunun dünyasını tanıyalım. Kamyonundaki olmazsa olmazlara bakalım.
1)    Dikiz aynasında süs
Genellikle boncuk işlemeden olan dikiz aynası süsleri her kamyonda bulunur. Üst üste yerleştirilmiş birkaç süsün içinde benzin firmalarından alınmış oto kokusu da vardır. Hatta çoğu kamyoncu tespihlerini de el altında bulunsun diye dikiz aynasına asar.
2)    Halı ve torpido üstü örtüsü
Kamyonunu evi gibi benimseyen her kamyoncu yere döşettiği halı sayesinde uzun yolları ayakkabısını çıkararak rahat rahat yapar. Torpidonun üstündeki kısmada örtü örten üstünü sevdiği eşyalarla süsleyen kamyoncularda az değildir.
3)    Sevdiklerinin resimleri
Her kamyoncunun bir özlediği vardır. Kiminin sevgilisi, kiminin eşi kiminin de doya doya vakit geçiremediği çocukları. Onlardan ayrı yollara düşen kamyoncu dikiz aynasına koyduğu küçük fotoğraflarıyla giderir hasretini.
4)    Perde
Kamyonuyla uzun yollar kat eden Türk kamyoncusu gerek güneşten korunmak gerekse kamyonun süsünü artırmak için kamyon perdelerinden vazgeçemez. Kamyona bir hava veren, ev ortamını getiren perdeler kısa ve ucu püsküllü olanlarından seçilir.
5)    Işıklandırma
Kamyonun içinde yolculuk etmenin gecesi gündüzü bitmez. Gece karanlık yollarda saatlerce giden kamyoncu araç ışığıyla yetinmez bir de renkli ışıklandırmalarla kamyonunu süsler.
Hasret çeken, yol çeken, para kazanmanın emeğin değerini bilen kamyoncunun dünyası bu küçük aksesuarlarla renklenir.