Taşımacılık krizi son buldu!

Bu haftanın ikinci yazısına bir haber ile başlıyoruz ve güncel bilgileri sizinle paylaşmaya hızlı bir şekilde devam ediyoruz.Uzun yıllar süren ve karayolu taşımacılığının çözülemeyen sorunu haline gelen İran'la taşımacılık krizinde nihayet...

Bu haftanın ikinci yazısına bir haber ile başlıyoruz ve güncel bilgileri sizinle paylaşmaya hızlı bir şekilde devam ediyoruz.
Uzun yıllar süren ve karayolu taşımacılığının çözülemeyen sorunu haline gelen İran'la taşımacılık krizinde nihayet mutlu sona ulaşıldı.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun açıklaması ve teşekkür yazısı ile birlikte İran ile olan taşımacılık krizinin son bulduğu haberi, sektör çalışanları tarafından sevinçle karşıladı.
Nuhoğlu, açıklamasında; son 3 ayda İran'la yaşanan taşımacılık krizinin çözülmesinin 20 yıllık haksızlığa son verdiğini ifade etti. İlişkilerin normale dönmesinden memnuniyet duyduklarını aktaran Nuhoğlu, anlaşma ile İran üzerinden transit geçişte bugüne kadar ödenmiş yüz milyonlarca dolar haksız geçiş ücreti uygulamasının son bulduğuna dikkati çekti. İkili taşımalarda alınan yakıt fiyat farkı 1,6 Euro 0,30 Euro indirildiğine işaret eden Nuhoğlu, "Araçlarımızı her geçiş için İran'da 4 gün kalmaya zorlayan transit süre 2 güne indirildi. Gümrük geçişlerinde İran araçlarına öncelik tanıyan uygulama son buldu" değerlendirmesinde bulundu. Nuhoğlu, İran'la 20 yıldır yaşadıkları haksızlıkların sona ermesinin, 2023 ihracat hedefleri ve Türki Cumhuriyetlerle yaptıkları ticaretin artması için oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı ve 20 yıldır yaşanan sorununun çözülmesini sağlayan devlet yetkililerine sektör adına teşekkür etti.
Yeni bir haftada yeni bir yazı ile görüşmek dileğiyle. Keyifli yolculuklar.